MUŞ / BULANIK - Demirkapı İlkokulu

Kas

Yarınlarımızı bir güneş gibi aydınlatan; fikri hür, vicdani hür, irfanı hür yeni nesiller yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun...

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.” “23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.

Şbt

Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden beklenen uygarlık seviyesine ulaşabilmesi ancak bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin varlığına bağlıdır. Ülkemiz nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan çocuk ve gençlerin yeterli ve dengel i beslenmiş olmaları, onların gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olması için ön koşuldur. Çocuğun kişiliği özellikle okul öncesi dönemde şekillenmekte, yetişkinlik çağındaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi bu yıllara dayanmaktadır. Okul öncesi çocuklarda hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle pek çok besin öğesine olan gereksinim yaşamının diğer dönemlerine oranla daha fazladır. Bu nedenle bu dönemde yeterli ve dengeli beslenme kadar, iyi geliştirilmiş beslenme alışkanlıkları edinmek de çok önemlidir. Çocuğun bu yaşlarda kazandığı sağlıklı beslenme alışkanlıkları hayatının sonraki dönemlerini etkileyerek ileride ortaya çıkabilecek beslenme sorunlarını önlemede temel çözüm yolunu oluşturmaktadır. Çünkü sağlıklı beslenme çocuğun bedensel, sosyal ve duygusal gelişmesi ve davranışları üzerinde önemli bir rol oynamaktadır.

Yasin GÜVENÇ

OKUL MÜDÜRÜ

Ekm

Çocuklar geleceğe gönderdiğimiz ve asla göremeyeceğimiz mesajlardır. (Anonymous)

Mrt

-İyi seçilmiş kitapları okumak, geçmiş yüzyılların seçkin zekalarıyla önceden düzenlenmiş bir konuşmaya katılmak gibidir. (Descartes)

Mrt

Namus için kükreyip vatan için öldüren
Onlar Gelibolu'da en nadide güldüler
Kanlı sırttan aşağı sürünerek geldiler
O gün yardıma koştu dağın aslanı kurdu
Çanakkale geçilmez diyordu şanlı ordu
Çanakkale geçilmez diyordu şanlı ordu O gayret kuşağını doluyordu beline
Kelime-i tevhitle girip hücum seline
Yeşil çimen üstüne uzanan beyaz nurdu
Çanakkale geçilmez diyordu şanlı ordu
Çanakkale geçilmez diyordu şanlı ordu Top tüfek yoktu elde kazma kürek geldiler
Vatan için çarpışıp Allah için öldüler
Savaşın yiğitleri etten kemikten surdu

Mrt

Türk gençliği, unutma! İstiklal Marşı korkma diye başlar!

İstiklal Marşı benim değil Türk Milleti'nin eseridir. Mehmet Akif Ersoy